Splošni pogoji poslovanja

IZJAVA O AVTORSTVU

V skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) je Hotel Tabor Maribor upravljalec te spletne strani ter imetnik avtorskih pravic vseh objavljenih vsebin na spletni strani. Brez pisnega soglasja vsebine ni dovoljeno spreminjati, kopirati ali kako drugače uporabiti v komercialne namene.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Hotel Tabor Maribor si pridržuje pravico do spreminjanja in prilagajanja vsebine spletne strani. Stremi k aktualnosti in pravilnosti objavljenih vsebin in informacij, ki pa so kljub temu informativne narave. Možen je pojav tehničnih napak ali netočnih informacij, vendar si Hotel Tabor Maribor vztrajno prizadeva, da do njih ne prihaja oz. se v najkrajšem možnem času odpravijo, ter da spletna stran nemoteno deluje.

POGOJI POSLOVANJA HOTELA TABOR MARIBOR

POGODBA

Splošni pogoji poslovanja Hotela Tabor veljajo na podlagi naročila storitev oz. rezervacije preko elektronske pošte, telefona, drugih rezervacijskih sistemov ali neposredno na recepciji hotela. S tem prične veljati naročnikovo pogodbeno razmerje s Hotelom Tabor Maribor. Hotel je dolžan zagotoviti in uresničiti rezervirane storitve v skladu z dogovorom. Naročnik hotelskih storitev in/ali koristnik hotelskih storitev se zavezuje k spoštovanju in upoštevanju splošnih pogojev poslovanja in hišnega reda in k plačilu storitev, ki jih je rezerviral ali koristil.

DELOVNI ČAS

HOTEL je odprt od 0:00 do 24:00.
HOTELSKA RECEPCIJA obratuje od 6:00 do 11:00 in od 14:00 do 22:00 oz. po predhodnem dogovoru.

PRIJAVA IN ZGODNJA PRIJAVA

PRIJAVA v hotel je možna po 14:00. ZGODNJA PRIJAVA je mogoča po predhodnem dogovoru in glede na razpoložljivost. Od 12:00 je le-ta brezplačna, pred tem pa se zaračuna v vrednosti 50 % cene nočitve, razen ko je dogovorjeno drugače zaradi posebnih okoliščin.

Prijava v hotel je pogoj za bivanje v hotelu in je mogoča le z veljavnim identifikacijskim dokumentom s fotografijo (osebna izkaznica, potni list ali vozniško dovoljenje) vsakega izmed gostov, ne glede na starost. Obvezni podatki za vpis so ime, priimek, spol, datum rojstva, kraj rojstva, tip osebnega dokumenta, številka osebnega dokumenta in država.

S prijavo se gost zavezuje k upoštevanju hišnega reda.

ODJAVA IN PODALJŠANO BIVANJE OZ. POZNA ODJAVA

ODJAVA iz hotela je možna do 11:00. PODALJŠANO BIVANJE oz. POZNA ODJAVA je mogoča po predhodnem dogovoru in glede na razpoložljivost. Le-ta se zaračuna po veljavnem ceniku, razen ko je dogovorjeno drugače zaradi posebnih okoliščin.

Bivanje, ki se podaljša do 3 ure, se zaračuna v vrednosti 30 % cene nočitve.
Bivanje, ki se podaljša do 7 ur, se zaračuna v vrednosti 60 % cene nočitve.
Bivanje, ki se podaljša za več kot 7 ur, se zaračuna v vrednosti 100 % cene nočitve.

SKRAJŠANJE REZERVIRANEGA BIVANJA IN PREDČASNI ODHOD

V primeru predčasnega odhoda hotel ni dolžan vrniti vrednosti nočitev oz. ima pravico zaračunati nočitve, ki niso bile koriščene, razen v primeru predhodnega dogovora.

REZERVACIJE in ODPOVED REZERVACIJ

Rezervacija je veljavna do 20:00 na dan prihoda. O poznejši prijavi je potrebno obvestiti recepcijo, sicer hotel ni dolžan držati rezervirane sobe.

O odpovedi rezervacije, sklenjene neposredno s hotelom, je potrebno obvestiti recepcijo hotela. Za neprihod ima hotel pravico zaračunati nekoriščeno rezervirano sobo.

Stroški odpovedi in neprihoda so določeni s plačilnimi pogoji in pogoji odpovedi ob sklenitvi rezervacije.

REZERVACIJE PREKO SPLETNIH REZERVACIJSKIH PORTALOV

Pri rezervacijah preko spletnih rezervacijskih portalov se upoštevajo njihovi plačilni pogoji in pogoji odpovedi, hkrati pa stranka sprejme tudi splošne pogoje poslovanja hotela.

PARKIRIŠČE

Na hotelskem dvorišču je ograjeno in delno nadkrito parkirišče v lasti hotela in izključno za hotelske goste. Parkirna mesta so označena. Uporaba parkirišča je brezplačna. Hotel ne odgovarja za vozila ali morebitno nastalo škodo na parkirišču.

KAJENJE

Kajenje v hotelu in hotelskih prostorih (sobah, hodnikih, recepciji, seminarskih prostorih, restavraciji, dvigalu in prvem delu terase) je zakonsko prepovedano. Ob neupoštevanju pravila, se gostu zaračuna generalno čiščenje sobe v vrednosti 70,00 €.
Kajenje je dovoljeno le na zunanjem, nadkritem, posebno odrejenem delu terase.

OBROKI

Samopostrežni bife zajtrk je na voljo gostom v hotelski restavraciji.
Hotel ima pravico do spremembe delovnega časa restavracije. Morebitna sprememba je vedno označena na recepciji in gosti o tem obveščeni.
KOSILA, MALICE in VEČERJE se strežejo izključno po predhodnem dogovoru skupinam nad 10 oseb.
Odnašanje hrane iz hotelske restavracije ni dovoljeno.

HOTELSKI BAR

Hotelski bar je za pijače in manjše prigrizke odprt 24 ur dnevno.

Prodaja alkoholnih pijač mladoletnim osebam (do 18 let), osebam, ki kažejo očitne znake opitosti, ali odraslim osebam, za katere upravičeno domnevamo, da jih bodo posredovale mladoletnim osebam, je prepovedana.

KARTIČNI KLJUČ SOBE

Sobe se odklepajo s kartičnim ključem. Za vsako sobo je namenjen en kartični ključ, ki ga gost ob odjavi vrne na recepciji.
Poškodba ali izguba ključa se zaračuna v vrednosti 6,00 €.

HIŠNI LJUBLJENČKI

V hotelu je v določenih standard sobah dovoljeno bivanje hišnih ljubljenčkov skupaj z lastniki. Število sob, v katerih živali lahko bivajo, je omejeno, zato je o prihodu hišnega ljubljenčka potrebno obvestiti hotel ob rezervaciji. Cena njihovega bivanja je 10,00 €/žival/noč.

Psi morajo v hotelu biti na povodcu, vstop v hotelsko restavracijo zanje ni dovoljen. Na hotelskem dvorišču jim je omogočeno gibanje in pitna voda.

ZUNANJI OBISKI

Zunanji obiski oseb, ki v hotelu ne bivajo, so dovoljeni le v recepcijskem lobiju ali na zunanji terasi. Obisk v sobi je dovoljen v dogovoru z receptorjem samo na podlagi prijave z veljavnim osebnim dokumentom in poravnanih stroškov.

VARNOST

Hotel je opremljen z varnostnim in protipožarnim sistemom. Skupni prostori, hodniki in parkirišče so opremljeni tudi z video sistemom.
Hotel ne prevzema odgovornosti za osebno lastnino, denar in vrednostne predmete gostov v hotelu ali za njihova vozila na parkirišču.

TURISTIČNA TAKSA

Turistična taksa ni vključena v ceno sobe in se zaračuna vsakemu gostu v Mestni občini Maribor po naslednjem ceniku: odraslim osebam od 18 let 2,50 €/osebo/noč in osebam od 7 do 18 let 1,25 €/osebo/noč. Otroci pod 7 let turistične takse ne plačajo.

NAČIN PLAČILA

Plačilo na recepciji se izvede ob prihodu v GOTOVINI ali s KREDITNO ali PLAČILNO KARTICO. Hotel sprejema kartice MAESTRO, VISA, MASTERCARD in DINERS.

Predplačilo se do dogovorjenega datuma nakaže na transakcijski račun hotela in na elektronski naslov pošlje potrdilo o plačilu.

Pri dogovorjeni rezervaciji na podlagi naročilnici za podjetja, je le-to potrebno poslati po pošti ali po elektronski pošti do dneva prihoda gosta ali jo fizično oddati na recepciji hotela ob prihodu. Storitve je potrebno poravnati v dogovorjenem roku.

VALUTA in CENE

Poslujemo izključno v valuti evro (€ ali EUR). Vse navedene cene so v evrih. DDV je vključen.

Hotel si pridržuje pravico do spremembe cen.

Dobrodošli v Maribor, v Hotel Tabor!

Dovolite nam, da postanemo del vašega raziskovanja Maribora.

Z veseljem smo vam vedno na voljo na 24-urni recepciji.

Naložbo VAVČER ZA DIGITALNI MARKETING (izdelavo spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.